Aromaterapian ABC,  Yleistä

Korvissa “tuulee”?

Korvissa “tuulee”?

Tutustu Cajeputin ja Timjamin eteerisiin öljyihin.

Timjamista valitse kemotyyppi linalol.

Timjamiöljyjen pullossa pitää kemotyyppi olla mainittu etiketissä – tietyt tutkitut timjamin eteeriset öljyt ovat hyvin voimakkaita eivätkä sovi iholla, eikä limakalvoilla käytettäväksi.

Luonnollinen Cajeputöljy tuoksuu hieman eukalyptukselle, mutta on sitä miedompi. Sitä voidaan varsinkin syksyllä ja talvella käyttää hengitysteiden avaamiseen ja kipeiden korvien vaivatessa.

Eteerinen timjamiöljy kemotyyppiä linaloli vaikuttaa selkeyttävästi ja puhdistavasti ja se on aineosiltaan hyvin sopiva myös lapsille. Timjami vaikuttaa vapauttavasti ja on hyvä apu esim. miedossa höyryhengityksessä tuoksulyhdyn tai diffuuserin kautta. Timjami on ylipäätään erinomainen voimaöljy – sekä henkisesti, että fyysisesti.

Tuoksuva vanutuppo korville (gtt=tippa)

1 TL luonnollista kasviöljyä (esim. oliiviöljyä tai mäkikuismaseraattia/mäkikuismaöljyä)

1 gtt Cajeputtia

1 gtt timjamia ct. linalol tai vaihtoehtoisesti ho-puuta

Tiputa eteeriset öljyt kasviöljyyn, kastele pieni vanutuppo öljyseoksessa ja purista se lopuksi hyvin, ettei siitä valu öljyä korviin. Aseta vanutuppo varovasti ulkoiseen korvaan, älä työnnä sisään. Anna vaikuttaa. Muista, että korviin EI KOSKAAN saa tiputtaa eteerisiä öljyjä eikä öljysekoituksia!

Näistä eteeristä öljyistä voit lukea suomeksi lisää esim. täällä:

Cajeputöljy, villi Melaleuca leucadendra – feeling  – Tuoksun taikaa

Timjamiöljy, luomu (kemotyyppi linalooli) Thymus vulgaris – feeling  – Tuoksun taikaa

Ho-puuöljy (ct. linalooli) Cinnamomum camphora – feeling  – Tuoksun taikaa

Mäkikuismaöljy, luomu – Hypericum perforatum – feeling  – Tuoksun taikaa

Tuoksuvia lukuhetkiä!

Valokuvat: Canva Pro

MAINOS : Blogi sisältää maksuttomia linkkejä laadukkaisiin luonnontuotteisiin. Tällaisten linkkien kautta ostaminen edistää tämän blogin laadukkaita ja tutkimuksiin sekä kokemuksiin perustuvia lukijalle ilmaisia tietoja ja kirjoituksia – kirjoittaja saa kussakin tapauksessa pienen palkkion, mutta asiakkaille ei tästä aiheudu lisäkustannuksia. Kiitos!