Yleistä

Tutkimus huoneilman tuoksutuksesta kliinisessä ympäristössä

Ne, jotka tietävät eteeristen öljyjen vaikutuksista ja osaavat käyttää niitä oikein, hyötyvät huoneilman tuoksutuksesta myös kotona – ennaltaehkäisevästi sekä myös sairastettaessa.

Jo vuonna 2016 tehtiin tutkimus, joka todisti eteeristen öljyjen vaikutuksen voiman ja tehokkuuden.

Sairaalassa, jossa oli 112 sänkyä kahdessa kerroksessa, tutkittiin 5 kuukauden ajan tavallisen hygieniaprotokollan yhdistämistä tuoksutukseen eteerisillä öljyillä ja tämän vaikutusta bakteereihin ja taudinaiheuttajiin.

Pinnoilta otettiin mikrobiologiset näytteet ennen ja jälkeen huoneilman tuoksuttamista. Tulokset osoittivat, että bakteerikuorma (sienet ja bakteerit) väheni keskimäärin 90 % ja lääketarpeen väheneminen oli huomattavaa.

Tutkimuksessa ei ilmennyt ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Itävallassa ja monissa muissa maissa, joissa aromaterapia on osa lääketiedettä myös sairaaloissa ja hoivakodeissa, diffuuserit ovat arkipäivää. Tärkeä osa aromapraktikon työtäni on neuvoa ja opastaa myös kliinisellä puolella työskenteleviä ihmisiä.

Alkuperäiseen tutkimukseen pääsee täällä:

Air dispersed essential oils combined with standard sanitization procedures for environmental microbiota control in nosocomial hospitalization rooms – PubMed (nih.gov)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *