Aromaterapian ABC,  Yleistä

Eteeristen öljyjen laatututkimukset

Jokaisen laadukkaan eteerisen öljyn pullon etiketissä on eränumero (charge), jonka avulla öljyn matka luonnosta pulloon voidaan selvittää. Tämän numeron taakse piiloutuu myös tiedot öljyn laadusta, testituloksista, tuotantotavasta, kotimaasta, eri kemotyypeistä, tuotantomenetelmästä ja monesta muusta tärkeästä asiasta.

Jokainen laadukas luonnollinen eteerinen öljy käy läpi erilaiset laatutarkastukset, ennenkuin se pääsee myyntiin:

* aistinvarainen testaus eli tuoksun, maun, värin ja koostumuksen tarkistus asiantuntijan toimesta.

* fysikaalinen analyysi, jossa selviää esim. taitekerroin, polarisaatio, ominaispaino sekä öljyn liukoisuus alkoholiin.

* kemiallinen analyysi, esim. massaspektrometri tai kaasukromatografia. Ne paljastavat mahdolliset väärennökset (esim. öljyn laimennus, jota ei ole ilmoitettu tai synteettisten aineosien käyttö). Tämä analyysi määrittää tarkasti öljyn eri aineosat (mm. allergeenit) ja niiden määrän öljyssä. Se kertoo öljyn laadusta ja vaikutuksesta.

Photo: Canva Pro