Aromaterapia

Olipa kiva että löysit Aromaterapiasivuni!

Suomessa aromaterapia on vielä aika tuntematon hoitomuoto mutta Keski-Euroopassa jo hyvin tunnettu vaihtoehtohoito. Aasiassa matkustavat tuntevat aromaterapian erilaisista hoidoista ja sitruunaruohon tuoksu on jokaiselle siellä matkustavalle tuttu juttu.

Hajuaistin merkitys ihmiselle on suunnattoman suuri, voisi sanoa, että se on jopa aisteistamme tärkein. Hajuaisti on aisteista vähiten tutkittu mutta asia on muuttunut viime vuosien aikana, kun on huomattu, kuinka suuri merkitys sillä on ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. 

Aromaterapia on monipuolinen hoitomuoto, joka perustuu ihmiselämään kokonaisuutena. Eteerisiä öljyjä on käytetty jo tuhansia vuosia itämaisissa hoidoissa ja ne ovat tärkeä osa myös kiinalaista sekä intialaista lääketiedettä sekä tukevia hoitomenetelmiä.

Aromaterapiassa pyritään ihmisen mielen, psyyken ja kehon tasapainoon. Jo tuoksulyhdyn merkitys on suuri, kunhan muistaa, että aromaterapiassa käytetään vain 100 % aitoja, eteerisiä öljyjä. Tämän päivän allergioista voidaan sanoa, että noin 80 % allergioista johtuu synteettisistä aineista sekä aineosista, jotka valitettavasti ovat suuri osa nykyelämää.

Aromaterapiahoidoissa käytetään puhtaiseen kasviöljyihin sekoitettuja, ilman kemiallisia aineita tuotettuja, aitoja eteerisiä öljyjä. Ne ovat kasvien tuottamia sekä tuoksuvia että haihtuvia öljyjä, joita saadaan hedelmistä, puista ja kasveista. Öljyt imeytyvät aromahieronnassa elimistöön ja vaikuttavat mieleen hajuaistin välityksellä.

Eteeriset öljyt lievittävät kipua sekä kouristuksia, alentavat tai nostavat verenpainetta, poistavat nestettä ja tulehduksia sekä kiihdyttävät aineenvaihduntaa jne. Eteeriset öljyt lämmittävät tai viilentävät ja niitä käytetään tehokkaasti myös stressin ja unettomuuden hoidossa. Parhaan tuloksen aromaterapiasta saa ennaltaehkäisevänä hoitona.

Aromaterapiaa käytetään myös ihon ja hiusten hoitoon, siivouksessa sekä desinfioinnissa, unohtamatta myös eläinten hoitoa! Kotimaassani Itävallassa aromaterapiaa käytetään  vaihtoehtoisena hoitomuotona sairaaloissa ja hoivakodeissa. Aromaterapiaa voidaan käyttää syntymästä saattohoitoon asti. 

Esitelmöin aromaterapiasta Itävallassa mm. kouluissa, lastentarhoissa, apteekeissa sekä lääkäreiden vastaanotoilla sekä firmoissa (esim. feeling GmbH:lle, Schwarzkopf-Akademiassa ja apteekeissa sekä hoivakodeissa).

Opetan aromaterapiaa hoitohenkilökunnalle ja kaikille siitä kiinnostuneille ja lähes kahdenkymmenen vuoden kokemuksella allekirjoitan aromaterapian tehokkuuden. 

Oma vastaanottoni käsittää sekä aromahoidot, neuvonnat että tuotteiden myynnin, samoin kuin Air Design-konseptejen suunnittelun (mm. Ameis Apotheke Wien, Bundy & Bundy, Suomen Wienin Suurlähetystö, Weingut Thallern jne.) ja toteutuksen eri alojen yrityksille tai esim. hotelleille.

Teen myös yhteistyötä lääkäreiden ja apteekkejen kanssa, toimien heillä konsulttina ja auttamassa tuotteiden ja reseptejen valmistustuksessa sekä kouluttamassa henkilökuntaa.

Oman päivätyöni lisäksi toimin hallituksen jäsenenä Itävallan aromapraktikoiden ammattijärjestössä VAGA (Vereinigung für Aromapflege und gewerbliche AromapraktikerInnen, www.aromapraktiker.eu).

Suomessa minut tapaa säännöllisesti luennoimassa (mm. Avalon coaching, feeling, Frantsila, Florame, Mielirohto, Naturellement.fi, Suomen Aromaterapeutit ry., Verdevita jne.).

Olin 2018-2019 mukana kehittämässä ja perustamassa Suomen Aromafoorumi ry.:tä ja tuen edelleen heidän toimintaansa. Olen sitä mieltä, että Suomi tarvitsee aromaterapian ammattilaisia ja puolueettomat koulutukset ovat asiassa A ja O. Aromaterapia ei lähde eteeristen öljyjen myynnistä ja mainostuksesta vaan asiasta, ihmisten terveydestä. Eteeriset öljyt ja luonnolliset kasviöljyt ovat jokapäiväisiä työvälineitä mutta kaikki lähtee teorian osaamisesta ja käytännön kokemuksista.

Jos aromaterapia Sinusta kuullostaa utopialta, kuori mandariini tai appelsiini ja laita kuoret lämpimän patterin päälle ja odota muutama minuutti kunnes tunnet tuoksun. Hymy nousee huulille ja tulee iloinen, hyvä olo – sitä aromaterapia on… ENJOY, TAKE THE MOMENT!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä e-maililla (paeivi@aromainsel.com) tai täytä yhteydenottolomake.