Aromaterapian ABC

Miksi eteerisiä öljyjä ei voi käyttää laimentamattomana iholla?

Tislausprosessin vuoksi eteeriset öljyt ovat erittäin haihtuvia kasviperäisiä ainesosia ja sen vuoksi myös erittäin keskittyneitä. Tämän vuoksi ne on aina laimennettava takaisin niiden “fysiologiseen” pitoisuuteensa ennen iholle levittämistä.

Päivittäiseen aikuiselle käyttöön tarkoitettuun vartaloöljyyn riittää 1 –1,5 % pitoisuus eteerisiä öljyjä. 100 ml luonnollista kasviöljyä ja 10-15 tippaa eteerisiä öljyjä (lapsille määrä pitää aina vähintään puolittaa). Tässä pitoisuudessa vartaloöljy tuoksuu herkästi ja öljyjen vaikutus on tarvittavan tehokas.

Eteerisiä öljyjä valitessasi muista aina selvittää niiden mahdolliset haitta-aiheet, ne vaihtelevat öljyttäin. Alle 6 kk ikäisille vauvoille ei suositella eteerisiä öljyjä ollenkaan, heille riittää ihonhoitoon mainiosti pelkästään luonnolliset kasviöljyt.

Kun valitset pohjaöljyn sekoitukseesi, varmista, että valitset kasviöljyn, jolla ei ole liian voimakasta omaa tuoksua. Tämä on paras tapa eteerisen öljyn tuoksun avautua sekoituksessa.

Jojobaöljy on aina hyvä vaihtoehto – se on tuoksuton, nestemäinen kasvivaha, joka puristetaan jojobapensaan pähkinöistä. Jojoba imeytyy hyvin ihoon, se säilyy pitkään ja muodostaa ihon pinnalle luonnollisen suojaavan pinnan (myös vauvan vaippa-alueelle). Jojoba sopii erinomaisesti myös rasvaiselle tai epäpuhtaalle iholle.

Manteliöljy on yksi suosituimmista perusöljyistä, se puristetaan mantelipuun siemenistä. Manteliöljy tuoksuu hieman marsipaanille ja ravitsee kaikkia ihotyyppejä. Voit myös sekoittaa jojobaa ja manteliöljyä keskenään ja tehdä näin kallisarvoisen, ihanalta tuntuvan perusöljyn. Muista aina käyttää kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja jos vielä saat luomulaatuista öljyä, sitä parempi. Itse valitsen perusöljyni Itävaltalaisen feelingin valikoimasta – taattua laatua ja todella hyvä valikoima erilaisia kasviöljyjä (Aromainseliltä löytyy kemialliset analyysit kaikkiin käyttämiimme ja suosittelemiimme öljyihin – sekä eteerisiin, että kasviöljyihin).

Jos haluat optimoida vartaloöljysi säilyvyysaikaa, voit aina lisätä e-vitamiinia (esim. 20 tippaa 100 ml:aan kasviöljyä). e-vitamiini vaikuttaa antioksidatiivisesti ja hoitaa ihoa. Ja kuten jo mainitsin, se nostaa vartaloöljysi säilymisaikaa.

Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi tai lähetä e-mailia!

Ihania ihonhoitohetkiä, tuoksuvin terveisin Päivi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *