Yleistä

Uusi tutkimus Kaliforniasta todistaa, että hajuaistilla on tunnetusti yhteys muistiin

Maailmalta kuuluu ja tällä kertaa jotain todella hyvää!

Olin aikeissa kääntää tämän tutkimuksen oppilailleni ja lukijoilleni suomeksi ensi viikolla mutta HELSINGIN SANOMAT ehti ensin – mahtavaa! Olen myös hyvin onnellinen siitä, että suuri yritys Procter & Gamble sijoitti rahaa tällaisen tutkimuksen rahoittamiseen.

SLEEP WELL – Kalifornian yliopistossa (UC Irvine) tehtiin tutkimus siitä, miten yölliset tuoksut paransivat ikäihmisten muistia huomattavasti. Lopputulos on näyttävä 226 % parannus, jolla todistettiin (jälleen kerran), että hajuaistilla on tunnetusti yhteys muistiin.

Aiemmin tehdyistä tutkimuksista tiedetään jo pitkään, että hajuaistin avulla voidaan herättää muuten unohdettuja muistoja. Nyt tehty tutkimus viittaa kuitenkin siihen, että hajuaistia aktivoimalla voidaankin vaikuttaa myös aivojen kykyyn luoda uusia muistoja.

Lue lisää Helsingin Sanomista: Tuoksut paransivat ikäihmisen muistia – Tiede | HS.fi

tai alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista: Frontiers | Overnight olfactory enrichment using an odorant diffuser improves memory and modifies the uncinate fasciculus in older adults (frontiersin.org)