Yleistä

Aromaterapiaa hevosilla – uusi tutkimus

Aromaterapia ei ole tehokas hoitomuoto pelkästään ihmisillä. Eläimet reagoivat herkästi tuoksuihin. Samoin kuin ihmiset, niillä on suosikkituoksuja ja yäk-tuoksuja. Eläimet näyttävät haistaessan hyvin selvästi, mikä tuoksu kiinnostaa ja tekee hyvää. Jos tuoksu ei kiinnosta tai ei ole mieleinen, eläin saattaa äkkiä “kääntää pyllyä” tuoksulle – olen itse todennut tämän sekä koirilla, kissoilla ja hevosilla.

Maailmalta kuuluu! Laventelin, narduksen, roomalaisen kamomillan ja vetiverin eteeristen öljyjen rauhoittavaa vaikutusta hevosiin on tutkittu ja tutkimus osoitti hyviä tuloksia.

Mitä luulet, mikä öljy voitti tai mikä hävisi? …😉

Lue lisää:

https://www.scirp.org/pdf/ojvm_2021022415193627.pdf

Minulta on usein kysytty seminaaria aiheesta “eteeriset öljyt ja aromaterapia eläimillä”. Jos kysyntää riittää, seminaari voidaan mielellään ottaa työn alle. Tutkimustyö juuri eläinten saralla kasvaa jatkuvasti ja saan säännöllisesti palautetta asiaan myös omilta asiakkailtani sekä eläinlääkäreiltä, joiden kanssa teen yhteistyötä.

Vuosia sitten kirjoitin pienen artikkelin eläimistä ja aromaterapiasta Suomen aromaterapeutit ry:lle, voit kurkata artikkeliin täällä: Lehdestä luettua – Aromainsel.fi

Jos Sinulla on omakohtaisia kokemuksia eteerisistä öljyistä ja aromahoidoista eläimille, jätä kommentti tai ota yhteyttä (paeivi@aromainsel.com). Olen kiinnostunut kuulemaan kokemuksistasi!

Tuoksuvin terveisin, Päivi

Photo by Pieter van Noorden on Unsplash

Kommentit pois päältä artikkelissa Aromaterapiaa hevosilla – uusi tutkimus